De prijzen

 

Voor iedere uitdaging wijst de jury van hoogleraren en docenten vier winnende teams aan.

De leden van de winnende teams ontvangen een medaille.  De docent van het team ontvangt een bokaal voor in de prijzenkast op school.

20160317_090209

De scholen van de winnende teams ontvangen geldprijzen die aan materiaal voor techniekonderwijs besteed moet worden.

149_P_tnt2016_sb

Opnieuw dit jaar:

Scholen die nog maar net begonnen zijn met techniekonderwijs of docenten die voor het eerst met het Techniek Toernooi Noord-Holland mee doen komen in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs van het Koninklijk Genootschap Physica, mits geen van hun teams in de prijzen is gevallen. De aanmoedigingsprijs is niet gebonden aan een uitdaging.

156_P_tnt2016_sb

 

De aanmoedigingsprijs is een initiatief van het Alkmaarse Koninklijk Genootschap Physica, een Natuur- en Letterkundig Genootschap opgericht in 1782 met als zinspreuk ‘Nemo Solus Satis Sapit’. De Latijnse zinspreuk kan worden opgevat als: “Niemand kan in z’n eentje alles weten”. Deze wijsheid komt terug in de keuze voor de aanmoedigingsprijs.

De aanmoedigingsprijs bestaat uit een workshop van Proefjes.nl waaraan alle geinteresseerde docenten op school kunnen deelnemen. De workshop wordt gefinancieerd door het Genootschap. De winnende school is verplicht om de afspraak voor een workshop uiterlijk 15 juli vast te leggen met Proefjes.nl.

 


Uit het wedstrijdreglement:

Voor iedere uitdaging wijst de jury vier winnende teams aan, drie – de eerste, tweede en derde prijs – voor de beste, objectief meetbare, technische prestaties (het hoogst, het verst, etc.) en één voor de meest fraaie, creatieve of originele uitvoering.

Het oordeel van de jury is bindend. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Voor de toewijzing van de aanmoedigingsprijs draagt de jury per uitdaging een kandidaat voor. In overleg met de organisatie zal dan uit deze kandidaten de winnaar van de aanmoedigingsprijs worden aangewezen. Ook voor de aanmoedigingsprijs geldt dat het oordeel van de jury bindend is en dat over de uitslag niet wordt gecorrespondeerd.

 


logo Alkmaar Afdrukken Logo Opitec_NLlogo-koninklijk-genootschap-physica-met-tekst

Advertenties