Persaankondiging: Finale Techniek Toernooi Noord-Holland

Persaankondiging, 6 maart 2017, Alkmaar

 

Noord-Hollandse basisscholieren maken zich op voor finale Techniek Toernooi

Welke Noord-Hollandse basisschoolkinderen bouwen van satéprikkers de hoogste wolkenkrabbers of de hoogste molens? Welk team tilt de meeste knikkers met een zelfgemaakte grijparm of heeft de beste pakjesbezorgdienst? Welke zelfontworpen elektrische auto rijdt het snelste over een heuveltje? En welke waterraket blijft het langste in de lucht?

Het antwoord krijgen we op donderdag 16 maart in Hogeschool iPabo in Alkmaar op de finale van het Noord-Hollandse Techniek Toernooi 2017.

Er doen teams mee van basisscholen uit heel Noord-Holland mee: Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Den Oever, Haarlem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoogwoud, Huizen, Krommenie, Ouderkerk aan de Amstel, Schagen, Uithoorn, Warmenhuizen, en Zaandam.

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd, die jonge kinderen op een unieke manier uitdaagt om te onderzoeken en te experimenteren, en zo hun interesse in wetenschap en techniek aanwakkert.  De afgelopen maanden hebben leerlingen samen met hun leerkrachten hard gewerkt om de grappige, leuke en interessante uitdagingen zo goed mogelijk voor te bereiden. Op 16 maart komen ze allemaal samen in Alkmaar om het tegen elkaar op te nemen tijdens de finale van het Techniek Toernooi Noord-Holland 2017.

Prijzenregen

Er zijn 1e, 2e, 3e en creativiteitsprijzen te winnen in zes competities met opdrachten aangepast aan de leeftijdsgroep. Zelfs de allerjongste kinderen kunnen meedoen. De winnende teams mogen bovendien gegarandeerd meedingen in de landelijke finale van het Techniek Toernooi begin juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Een jury van hoogleraren en docenten van diverse universiteiten, compleet met baret en toga, bepaalt welke teams er winnen.

Ook de leerkrachten achter de deelnemende teams worden in het zonnetje gezet. Het Koninklijk Genootschap Physica uit Alkmaar reikt een aanmoedigingsprijs uit aan een beginnende techniek-docent.

De prijsuitreiking wordt verzorgd door de nieuwe presentatrice van Klokhuis, Sosha Duysker.

Extra activiteiten op de Techniekmarkt

Voor de deelnemers en de vele klasgenootjes die als supporters meekomen, zijn er in en rond de Hogeschool iPabo veel extra activiteiten, zodat niemand zich hoeft te vervelen. Een greep uit het aanbod:

De kinderen kunnen zich hands-on bekwamen in technische vaardigheden zoals solderen of waterleidingen repareren bij de werkbanken van OTIB of een klinkerstraatje van echte stenen aanleggen onder leiding van ESPEQ.

De Universiteit van Amsterdam treedt op met de Natuurkunde Kermis. In het Exploreon staan iPabo-studenten klaar met technische experimenten en ook bij de technisch-educatieve exhibits van Opitec en Proefjes.nl kunnen de kinderen aan de slag.

Bij de Kekke Crêpe Machien kunnen de kinderen hun tekening automatisch te laten printen tot een echte eetbare gekleurde pannenkoek.

Veel iPabo-studenten zijn als studentassistenten bij de organisatie en de jurering betrokken. Voor deze toekomstige juffen en meesters vormt hun inzet een praktische verrijking van het curriculum.

Sjaak Bos, locatiemanager van Hogeschool iPabo in Alkmaar: “De Hogeschool iPabo doet al voor de negende keer mee met de organisatie van het Techniek Toernooi Noord-Holland in Alkmaar. Het toernooi past goed in de stage van 2dejaars studenten.”

Alles draait om jouw techniek

Het Techniek Toernooi is in 2005 opgezet door de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV) en wordt sinds 2012 gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie in Eindhoven. De organisatie van het Techniek Toernooi Noord-Holland is in handen van Hogeschool iPabo en de NNV.

Voor meer informatie: http://techniektoernooi.nl/noord-holland en met meer detail: https://techniektoernooinoordholland.wordpress.com

Voor informatie over deelnemende scholen: els.dewolf@techniektoernooi.nl

Media zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de finale van het Techniek Toernooi Noord-Holland op donderdag 16 maart 2017 bij Hogeschool iPabo, Gabriël Metsulaan 34, 1816 EP Alkmaar.

Een mailtje of telefoontje om uw komst aan te kondigen, stellen wij zeer op prijs.

techniek-toernooi-noord-holland-2017

Advertenties

Reacties zijn gesloten.